Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt ( açık olursa daha düzgün olur )
  • Yarım su bardağından biraz fazla pirinç
  • 1 su bardağı şeker ( isteğe nazaran arttır )
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta ( markaya nazaran değişir)
  • 2 su bardağı süt haşlamak için
  • 1 pk vanilya

Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçi tencereye alın, 2 su bardağı sütünle haşlamaya bırakın, isteyen su ile haşlayabilir.
  2. Yumuşayan pirinçin üzerine sütümüzü dökelim yavaş yavaş karıştıralım.
  3. Isınınca başlayınca şeker ilave edelim biraz karıştırdıktan sonra nişasta açıp karıştıralım, güzelce daima karıştırabilirsiniz 10 dk falan kaynadıktan sonra kapayıp vanilya koyun.
  4. Güveçlere hisse edip üstlerininin kabuk tutması lazım yanması için kabuk tutunca fırının en yüksek ayarına alıp en üst rafına tepsiye su koyup fırına verebilirsiniz.
  5. 10 dk olmadan yanacaktır dikkatli olmanızda yarar var.

Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muhallebili Kadayıf (Hafif Aynı Zamanda Çok Pratik Ve Lezzetli)
Tepside Köfte (Çok Kolay Ve Lezzetli)
Soğuk Baklava Tarifi
Çikolata Bombası
Japon Pankek (Bulut Pankek) (Videolu)
Yulaf Pizza
Hdabla | © 2025 |