Kuzu Etli Güveç-i Sebze

Kuzu Etli Güveç-i Zerzevat Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kuzu eti
  • 1 adet orta uzunluk soğan (arpacık soğan da olur, o vakit adeti 4-5 adet yeterli)
  • 2 adet patates ( büyük ise 1 adette yetebilir)
  • 1 adet bostan patlıcan ( olağan patlıcan da olur, o vakit 2 adette yapabilirsiniz size kalmış)
  • 1 adet kabak ( yeniden orta ya da küçük uzunluk,size kalmış)
  • 1 adet kapya biber
  • 5-6 adet taze fasulye ( adeti damak zevkinize nazaran çoğaltabilirsiniz)
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • Kekik
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığından az biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım fincan çiçekyağ

Kuzu Etli Güveç-i Zerzevat Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce güvecin tabanına kuzu etini yerleştirdim, üzerine biraz kekik serpiştirdim.
  2. Ardından soğan, patates, patlıcan, kabak, kırmızı biber, taze fasulye, yeşil biber, sarımsak ve en son domatesi itinayla kat kat yerleştirdim.
  3. Domatesleri koyduktan sonra, lezzeti mühürlemek için bir defa daha kekik, pul biber, karabiber ve tuz serptim.
  4. Sosu için farklı bir kapta bir yemek kaşığından az biber salçası, domates salçası ve çiçekyağını karıştırıp, sebzelerin üzerine yalnızca zarifçe ıslatacak kadar döktüm.
  5. Üstünü ıslatılmış yağlı kâğıtla kapatıp, 220 derece siemens turbo fırında 60 dakika pişirdim.
  6. Ardından kâğıdı çıkarıp 15 dakika daha kızarttım.

Kuzu Etli Güveç-i Zerzevat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Labneli Dereotlu Poğaça
Dereotlu Poğaça
Etli Türlü Farifi
Çikolatalı Hindistan Cevizli Kurabiye
Nohut Köftesi (Falafel)
Çatal İle Şekli Verilen Kurabiye
Hdabla | © 2025 |