Kuzu Etli Güveç-i Sebze
Kuzu Etli Güveç-i Zerzevat Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo kuzu eti
- 1 adet orta uzunluk soğan (arpacık soğan da olur, o vakit adeti 4-5 adet yeterli)
- 2 adet patates ( büyük ise 1 adette yetebilir)
- 1 adet bostan patlıcan ( olağan patlıcan da olur, o vakit 2 adette yapabilirsiniz size kalmış)
- 1 adet kabak ( yeniden orta ya da küçük uzunluk,size kalmış)
- 1 adet kapya biber
- 5-6 adet taze fasulye ( adeti damak zevkinize nazaran çoğaltabilirsiniz)
- 3 diş sarımsak
- 1 adet domates
- Kekik
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
Sosu için;
- 1 yemek kaşığından az biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım fincan çiçekyağ
Kuzu Etli Güveç-i Zerzevat Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce güvecin tabanına kuzu etini yerleştirdim, üzerine biraz kekik serpiştirdim.
- Ardından soğan, patates, patlıcan, kabak, kırmızı biber, taze fasulye, yeşil biber, sarımsak ve en son domatesi itinayla kat kat yerleştirdim.
- Domatesleri koyduktan sonra, lezzeti mühürlemek için bir defa daha kekik, pul biber, karabiber ve tuz serptim.
- Sosu için farklı bir kapta bir yemek kaşığından az biber salçası, domates salçası ve çiçekyağını karıştırıp, sebzelerin üzerine yalnızca zarifçe ıslatacak kadar döktüm.
- Üstünü ıslatılmış yağlı kâğıtla kapatıp, 220 derece siemens turbo fırında 60 dakika pişirdim.
- Ardından kâğıdı çıkarıp 15 dakika daha kızarttım.
Kuzu Etli Güveç-i Zerzevat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















