Peynirli Açma (Çok Lezzetli Ve Pratik)
Peynirli Açma (Çok Lezzetli Ve Pratik) Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (sarısı üzerine)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya (10 g)
- 5-5,5 su bardağı un (kontrollü ekleyiniz)
İç harcı:
- 200 gram beyaz peynir (veya lor peyniri)
- Birkaç kol maydanoz (isteğe bağlı)
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı ayırdığımız
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- Susam yahut çörek otu
Peynirli Açma (Çok Lezzetli Ve Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm gereçleri bir kapta karıştırın, sonra unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediniz.
- Sonra hamurdan bezeler alın ve açın içine peynirli harçdan koyun ve rulo yapın ruloyu etrafında çevirin yani dolayın .
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ,yumurta sarısını sürün ve susam ve çörekotu atın .
- Önceden 5 dakika fanlı alt üst 180 derece de ısıtılmış fırında 25 -28 dakika kadar üzeri güzelce kızarana kadar fakat altını yakmadan pişirin.
Sonra servise hazır çabucak servis etmeyecek iseniz üstüne bir bez örtün şimdiden herkese afiyet olsun 😊😊😊 daha çok lezzet ve pratik lezzetli tarifler görmek istiyorsanız takip etmeyi unutmayın 😊😊😊😊.
Peynirli Açma (Çok Lezzetli Ve Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







