Peynirli Açma (Çok Lezzetli Ve Pratik)

Peynirli Açma (Çok Lezzetli Ve Pratik) Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (sarısı üzerine)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya (10 g)
  • 5-5,5 su bardağı un (kontrollü ekleyiniz)

İç harcı:

  • 200 gram beyaz peynir (veya lor peyniri)
  • Birkaç kol maydanoz (isteğe bağlı)

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı ayırdığımız
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • Susam yahut çörek otu

Peynirli Açma (Çok Lezzetli Ve Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm gereçleri bir kapta karıştırın, sonra unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediniz.
  2. Sonra hamurdan bezeler alın ve açın içine peynirli harçdan koyun ve rulo yapın ruloyu etrafında çevirin yani dolayın .
  3. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ,yumurta sarısını sürün ve susam ve çörekotu atın .
  4. Önceden 5 dakika fanlı alt üst 180 derece de ısıtılmış fırında 25 -28 dakika kadar üzeri güzelce kızarana kadar fakat altını yakmadan pişirin.

Sonra servise hazır çabucak servis etmeyecek iseniz üstüne bir bez örtün şimdiden herkese afiyet olsun 😊😊😊 daha çok lezzet ve pratik lezzetli tarifler görmek istiyorsanız takip etmeyi unutmayın 😊😊😊😊.

Peynirli Açma (Çok Lezzetli Ve Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Ferah Semizotu Salatası
Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Haşhaşlı Kurabiye
Tavuk Tirit
Zerdeçallı Kereviz Kızartması
Ramazan Pidesi (Fırından Alınmış Gibi)
Patates Salatası
Hdabla | © 2025 |