Arpa Şehriye Salatası
Arpa Şehriye Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 5- 6 yemek kaşığı sıvı yağ yahut zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1- 1 5 litre su ( kaynar )
- Mor lahana turşusu
- Salatalık turşusu
- Mısır (tane)
- Yeşil soğan (4 materyal göz kararı)
- 1 çay kaşığı tuz
Arpa Şehriye Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak arpa şehriyeleri bir tencerede yağda hafif kavurun, rengi değişsin.
- Üzerine kaynar su koyun, arpa şehriyelerin üstünü 1 parmak kadar geçsin.
- Arpa şehriyeler güzelce pişene kadar kısık ateşte kapağı kısık formda pişirin.
- Sonra arpa şehriyelerin soğumasını bekleyin ,soğuduktan sonra ne vakit servis edecekseniz o vakit materyalleri doğrayıp karıştırın.
- Doğranacak materyalleri doğrayın, tuzu da ek edin ,karıştırın.
- Sonra servise hazır şimdiden herkese afiyet olsun 😊😊😊😊😊
Daha çok lezzet ve pratik lezzetli tarifler görmek istiyorsanız takip etmeyi unutmayın 😊😊😊😊.
Arpa Şehriye Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








