Ağlayan Pasta
Ağlayan Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek için:
- 4 adet yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı kakao
- 2 paket vanilya
- 2 paket kakao
Islatmak için:
- 1.5 su bardağı süt
Krem şanti için:
- 1 paket toz sade krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Çikolata sosu için:
- Hazır çikolata sosu (paketin gerisinde yapılışı yazıyor)
Ağlayan Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda ısısında yumurtayı kaba kıralım ve şekeri koyalım düzgünce çırpalım.
- Ardından süt, sıvı yağ, un, kakao, vanilya ve kabartma tozu koyup çırpalım, yağlanmış dikdörtgen borcama dökelim 175 derece fırında pişirelim.
- Pişen kek fırından çıkınca birinci sıcaklığı gitsin 5 dk sonra kürdanla yahut çatalla delikler delelim ve sütü dökelim üzerine kek güzelce soğusun.
- Sonra krem şanti süt ve krem şanti kapta yüksek dönemde çırpalım soğuyan kekin üzerine döküp yayalım düzleştirelim. Dolaba koyalım.
- Sonra tencereye hazır çikolata sosu tozu koyalım sütü koyalım puding üzere pişirelim.
- Piştikten sonra sosu uygunca soğutalım soğuyunca krem şanti üzerine dökelim ,tekrar dolaba kaldırıp dinlenmeye bırakalım, 3 saat dinlenmesi kâfi afiyet olsun.
Ağlayan Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













