Ağlayan Pasta

Ağlayan Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Kek için:

  • 4 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 2 paket vanilya
  • 2 paket kakao

Islatmak için:

  • 1.5 su bardağı süt

Krem şanti için:

  • 1 paket toz sade krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

Çikolata sosu için:

  • Hazır çikolata sosu (paketin gerisinde yapılışı yazıyor)

Ağlayan Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda ısısında yumurtayı kaba kıralım ve şekeri koyalım düzgünce çırpalım.
  2. Ardından süt, sıvı yağ, un, kakao, vanilya ve kabartma tozu koyup çırpalım, yağlanmış dikdörtgen borcama dökelim 175 derece fırında pişirelim.
  3. Pişen kek fırından çıkınca birinci sıcaklığı gitsin 5 dk sonra kürdanla yahut çatalla delikler delelim ve sütü dökelim üzerine kek güzelce soğusun.
  4. Sonra krem şanti süt ve krem şanti kapta yüksek dönemde çırpalım soğuyan kekin üzerine döküp yayalım düzleştirelim. Dolaba koyalım.
  5. Sonra tencereye hazır çikolata sosu tozu koyalım sütü koyalım puding üzere pişirelim.
  6. Piştikten sonra sosu uygunca soğutalım soğuyunca krem şanti üzerine dökelim ,tekrar dolaba kaldırıp dinlenmeye bırakalım, 3 saat dinlenmesi kâfi afiyet olsun.

Ağlayan Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İmam Bayıldı Tadında Patlıcan Yemeği
Tavuklu Pilav
Kabuska
Islak Kurabiye
Patatesli Omlet
Bademli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |