Karnıyarık Pizza Poğaça

Karnıyarık Pizza Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta(sarıları üzerine ayrılacak)
- 1 paket toz maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un(yaklaşık 5,5-6 su bardağı)
İçi için;
- Sucuk
- Yeşil ve kırmızı biber
- Domates (evde olan öbür materyalleri de kullanabilirsiniz)
Karnıyarık Pizza Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için un hariç verilen gereçleri karıştıralım.
- Unu denetimli ekleyip çok yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamuru bir saat mayalandıralım.
- Mayalanan hamuru dilediğiniz büyüklükte bezelere ayırıp beze yapalım.
- Bezeleri elimizle genişletip iç materyalinden koyarak kapatalım.
- Kapattığımız yer alta gelecek halde tepsiye dizelim.
- Tepsinin üzerini bir bez ile örtüp 20 dakika tepsi mayası verelim.
- Ardından bezelerin tam ortasından bıçak ile çizik atıp hafif açalım.
- Yumurta sarısı sürüp isteğe bağlı susam serptikten sonra evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim. Afiyet olsun.
Karnıyarık Pizza Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







