Çökertme Kebabı
Çökertme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram dana rosto (jülyen doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı sıcak su (200 ml)
- 5 adet orta uzunluk patates
Servis için;
- 1,5 su bardağı sulu yoğurt
- Yarım çay kaşığı tuz
- Dilerseniz sarımsak
Sosu için ;
- 50 gram tereyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel dana rostomuzu jülyen biçiminde doğrayalım ,terbiye sürecine gerek kalmadan yapacağız arkadaşlar dana rosto çabuk piştiği için önden terbiye yapmamıza gerek yok.
- Doğradığımız rostolarımızı sıvı yağ gezdirdiğimiz tavamıza alalım ve suyunu çekene kadar pişirelim.
- Suyunu çektikten sonra baharatlarımızı, tuzunu ve salçamızı katalım, bir su bardağı su ek edip kapağını kapatalım, suyunu çekip hafif özleşince altını kapatalım.
- 2 basamak olarak orta uzunluk patateslerimizin kabuğunu soyup ince ince doğrayalım, bunu birtakım rendelerde aparatı var rendenin o kısmıyla da yapabilirsiniz ya da bıçakla küçük küçük uzun uzun doğrayabilirsiniz .
- Doğradığımız patatesleri soğuk suyun içinde birkaç kere yıkayalım ,nişastasından iyicene arındıralım ve pak bir havlunun üzerine çıkartıp suyunu alalım, daha sonra kızartma tenceremize patateslerimizi atıp kızartalım.
- Yoğurdumuzu özeyip servis tabağımızın en alt kısmına koyalım, daha sonra kızaran patateslerimizi yoğurdun üzerine koyup en üstüne rostolarımızı dizelim, rostonun tabanında hafif suyu kaldıysa o sudan da gezdirelim.
- Diğer taraftan tereyağın içine attığımız toz kırmızı biberli sosumuzu en son çökertme kebabımızın üzerine her yerine gelecek formda dökelim kebabımız hazırdır deneyenlere şimdiden afiyet olsun beni takip ederseniz sevinirim.Yeni lezzetlerle buluşmak üzere.
Çökertme Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














