Kremalı Mantar Çorbası (Crème De Champignons)

Kremalı Mantar Çorbası (Crème De Champignons) Tanımı İçin Malzemeler

  • 12 adet kültür mantarı
  • 1 adet soğan
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı süt kreması
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

  • Dere otu

Kremalı Mantar Çorbası (Crème De Champignons) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mantarın zarları alınır iç kısmındaki sap çıkarılıp temizlenir (mantar yıkanmaz!) daha sonra ince ince doğranır.
  2. Tencerede tereyağı eritilir.
  3. Yemeklik doğranmış soğanlar konulur 3-4 dakika kavrulur.
  4. Mantarlar eklenir suyunu çekene kadar kavrulur.
  5. Un ek edilir karıştırılır.
  6. Sıcak su eklenir.
  7. Kaynayan suya süt dökülür tekrar kaynayana kadar daima karıştırmaya devam edilir.
  8. Tuz, karabiber, süt kreması eklenir, yeterlice karıştırılır yoğunlaşana kadar pişirilir.
  9. Dereotu ile süslenir. Afiyet olsun 🩷😍.

Kremalı Mantar Çorbası (Crème De Champignons) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kumlu Pasta
Reçelli Kurabiye (Makineyle)
Lokanta Usulü Ezme
Soya Soslu Sebze Sote (Sebze Şöleni)
3 Malzemeli Kahvaltılık Krep
Şeftalili Parfe (Videolu)
Hdabla | © 2025 |