Sebzeli Yaz Böreği
Sebzeli Yaz Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
İç harcı için;
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 6 adet patlıcan
- 3-4 adet kuru soğan
- 4-5 adet kırmızı kapya biber
- 4-5 adet yeşil biber
- 3-4 adet domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Sosu için;
- 2 çay bardağı su
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı un
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Susam
Sebzeli Yaz Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç harcı için tencerenin içerisine sıvı yağımızı alalım, üzerine halka halka doğradığımız soğanı ek ederek kavurmaya başlayalım.
- Közmatikte patlıcan, kapya biber ve yeşil biberleri közleyelim.
- Közlenen zerzevatları küp küp doğralım.
- Domatesleri de küp küp doğrayalım.
- Közlenen zerzevatları, kavurulan soğanların içine atalım.
- Ardından domatesleri ve salçaları da ek ederek kavurmaya devam edelim.
- Karabiber, tuz ve pul biberi de ekledikten sonra karıştıralım.
- İç harcımızı soğumaya bırakalım.
- Böreğimizin sosu için sıvı yağ, su, sirke ve unu ekleyerek güzelce çırpalım.
- Yufkamızın bir adedini tezgah üzerine alalım, kenarlarından içe hakikat katlayarak kare haline getirelim.
- Yufkanın her yerine gelecek halde sosumuzdan sürelim, kenarına iç harcımızdan yerleştirerek yufkamızı çok sıkı olmayacak formda rulo yaparak saralım.
- Börekleri 3-4 parmak kalınlığında eşit olacak formda keserek tepsimize yerleştirelim.
- Böreklerimizin üzerine, yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımını sürelim.
- İsteğe bağlı olarak böreklerimizin üzerine susam ve çörekotu serpelim.
- 180 derece fırında üzerleri pişene kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Sebzeli Yaz Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















