Kremalı Mantar Çorbası

Kremalı Mantar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 6 7 adet mantar
  • 200 ml sıvı krema
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane

Kremalı Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle mantarlarımızı küçücük ufacık halde doğrayıp tencereye alıyoruz.
  2. Tencerede mantarların suyunu verene kadar karıştırarak yanmasını engelliyoruz.
  3. Mantarlarımızın üstüne üzerine yağ ekleyip kavuruyoruz ,kavurduktan sonra ununu ekleyip tekrar kavuruyoruz ,un ve karabiberimizi kokusu çıkana kadar kavurduk.
  4. 5 su bardağı su ekliyoruz, kaynama yaklaşınca sıvı kremamızı ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  5. Kaynamaya başladıktan sonra tenceremizin altını kısıp kuru nanemizi ekleyip 10 dakika kaynatıyoruz ve çorbamız hazır afiyet olsun sağlıklı olsun.

Kremalı Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bayatlamayan 3-2-1 Poğaça
Hurma Truffe
Zencefilli Ginger Cookie
Etli Pazı Dolması
Tarhanalı Omlet
Patates Çanağında Tavuk Mantar Sote
Hdabla | © 2025 |