Yağsız Karnıyarık
Yağsız Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet patlıcan
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı (fırçalamak için)
- 500 gram kıyma
- 2 adet soğan (küçük doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ince doğranmış)
- Biraz maydanoz (doğranmış)
- 6–7 adet cherry domates (üzeri için)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 350 ml domates sosu
- 1 çay bardağı su (100 ml)
- Yarım su bardağı su (200 ml)
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 2 tatlı kaşığı tuz (veya isteğe göre)
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı nane
Sos:
- 200 ml su
- 2 yemek kaşığı domates salçası
Yağsız Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı formda soyup ortadan uzunlamasına ikiye kesin.
- Bıçakla birkaç çizik atın ve bir fırça yardımıyla zeytinyağı sürün.
- 220 °c fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Ayrı bir tavada soğan ve sarımsağı kavurun, kıymayı ek edin.
- Daha sonra domates salçası, biber salçası, domates sosu ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Fırında yumuşamış patlıcanların ortasını çatalla yavaşça ezin.
- Hazırladığınız kıymalı harcı patlıcanların içine doldurun ve cherry domateslerle süsleyin.
- Hazırlanan domates sosunu üzerine gezdirin ve 200 °c’de yaklaşık 30 dakika fırında pişirin.
Yağsız Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















