Kandil Simiti
Kandil Simiti Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gr margarin yahut tereyağı (yumuşak)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 1 yumurta (tam olarak)
- 1 pk kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
- 1 yemek kaşığı mahlep
- 1 yemek kaşığı sirke
- 4 su bardağı un (yumuşak olacak denetimli ekleyin)
Susamlı bulamaç için:
- Yarım çay bardağı pekmez
- Yarım çay bardağı su
- Simitlik susam
Sade bulamaç için:
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
- Ve çörek otu
Kandil Simiti Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için materyalleri sırasıyla ekleyerek yoğuralım ve hafif ele yapışan bir hamur elde edilir.
- Bu hamuru vakit varsa 20 dk buzdolabında dinlendirelim ve akabinde 25 gram bezeler elde edilir.
- Pekmezli karışıma ve susama bulayarak tepsiye alalım.
- Diğer tepsi içinde üzerine yumurta karışımını sürelim hafif çizikler atalım çörek otu serpilir.
- 180 derecede denetimli olarak pişirelim ‼️.
Kandil Simiti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






