Kakaolu Islak Kurabiye

Kakaolu Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 2 çay bardağı su
  • 2 çay bardağı şeker

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi
  • Toz antep fıstığı
  • Toz ceviz

Kakaolu Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kurabiyenin şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye alıp karıştıralım.
  2. Ardından ocağa alarak şerbetimizi kaynama noktasına kadar ısıtalım.
  3. 1-2 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  4. Hamuru için yoğurma kabına oda ısısındaki tereyağı, yumurta, şeker, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu alarak elimizle karıştıralım.
  5. Daha sonra unu yavaş yavaş ek edelim ve hamuru yoğurmaya başlayalım.
  6. Hazır olan kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde kesimler kopartalım ve elimizle yuvarlayalım.
  7. Hazırladığımız kurabiyeleri pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı sıralayalım.
  8. Kakaolu kurabiyelerimizi evvelce ısıttığımız 180°c fırında 20 dakika pişmeye bırakalım. Siz kendi fırınınıza nazaran ayarlayın farklılık gösterebilir.
  9. Pişen kurabiyeleri alalım, birinci sıcaklığının çıkması için 1-2 dakika bekletelim.
  10. Şerbetimizi derin bir kaba aktaralım.
  11. Kurabiyeleri çatal yardımı ile soğuyan şerbete batırarak servis tabağına alalım.
  12. Üzerini antep fıstığı, ceviz, hindistan cevizi yahut istediğimiz rastgele bir şeyle süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun 😊.

Kakaolu Islak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinli Ve Bademli Un Helvası
Hatay Usulü Pazı Kavurması
Tepside Krep Pizza
Buzluğa Mısır Nasıl Konur
Elmalı Kurabiye
Sulu Yemek İçin Yeşil Fasulye Konservesi
Hdabla | © 2025 |