Et Fajita
Et Fajita Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram bonfile et
- 4-5 tane renkli şeker biber
- 1 tane kırmızı acı biber
- 1/2 (yarım) soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
Et Fajita Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bifteğe tuz ve karabiber dökerek 5-10 dakika marine edelim.
- Tavayı yağlayıp yüksek ateşte ısıtalım. Etimizi gerili önlü 5 dakika mühürleyerek pişirelim.
- Etimiz piştikten sonra kestiğimiz soğan, biberler ve ezikmiş sarımsak ekleyelim. 3-4 dakika orta ateşte pişirelim.
- Tavadan etimizi bir tabağa alıp 5-10 dakika dinlendirelim.
- Sonrasında jülyen olarak etimizi keselim.
- Tabaklama yaparken biberlerimizi tabana koyalım, üstüne jülyen kestiğimizi etimizi koyalım.Afiyet olsun.
Et Fajita Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











