Kokoş Salata
Kokoş Salata Tanımı İçin Malzemeler
- 4 büyük patates
- 4 büyük havuç
- 3 adet orta uzunluk pancar
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 400 gram süzme yoğurt
- 8 adet kornişon turşu
- 1 su bardağı mısır
- 1 adet kabak
- 1 kısım frenk üzümü
- Tuz
Kokoş Salata Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel patatesleri soyup bir tencerede haşlıyoruz.
- Havuç ve pancarı da başka kaplara rendeliyoruz.
- Zeytinyağının yarısını havuca yarısını da pancara ekleyip farklı tavalarda yumuşayıncaya kadar soteliyoruz.
- Haşladığımız patateslerin suyunu süzüyoruz ve çatal yardımıyla eziyoruz.
- Kabağın kabuk kısmını traşlıyarak şeritler halinde kesiyoruz.
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile biraz soteliyoruz.
- Ezdiğimiz patatesi ikiye ayırıyoruz.
- Yarısına havucu öbür yarısına da pancarı ekleyip ,tuzunu da ek edip,yoğuruyoruz.
- Elimizle her iki karışımdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp yuvarlıyoruz.
- Küçük kaseye streç sinema yerleştiriyoruz.
- Pancarlı olan altta olacak formda yuvarladığımız iki karışımı üst üste koyup kaseye yerleştiriyoruz.
- Elimizle yavaşça bastırıp havuz üzere ortasını açıyoruz.
- Kaseyi avucunuza aykırı çevirip streci alıyoruz.
- Çanak formunun içine sıkma torbası yardımıyla içine biraz yoğurttan sıkıyoruz.
- Sonra küp küp kestiğimiz turşu ve mısırdan da bir tatlı kaşığı kadar ek ediyoruz.
- Çanağın kenar kısımlarını sıkma torbasına koyduğumuz yoğurtla süslüyoruz.
- Bir çatal yardımıyla kabağı spagetti üzere sarıyoruz ve çanağın orta kısmına koyuyoruz. Üzerine de frenk üzümü tanesi.
Kokoş Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









