Kokoş Salata

Kokoş Salata Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 büyük patates
  • 4 büyük havuç
  • 3 adet orta uzunluk pancar
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 400 gram süzme yoğurt
  • 8 adet kornişon turşu
  • 1 su bardağı mısır
  • 1 adet kabak
  • 1 kısım frenk üzümü
  • Tuz

Kokoş Salata Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel patatesleri soyup bir tencerede haşlıyoruz.
  2. Havuç ve pancarı da başka kaplara rendeliyoruz.
  3. Zeytinyağının yarısını havuca yarısını da pancara ekleyip farklı tavalarda yumuşayıncaya kadar soteliyoruz.
  4. Haşladığımız patateslerin suyunu süzüyoruz ve çatal yardımıyla eziyoruz.
  5. Kabağın kabuk kısmını traşlıyarak şeritler halinde kesiyoruz.
  6. 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile biraz soteliyoruz.
  7. Ezdiğimiz patatesi ikiye ayırıyoruz.
  8. Yarısına havucu öbür yarısına da pancarı ekleyip ,tuzunu da ek edip,yoğuruyoruz.
  9. Elimizle her iki karışımdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp yuvarlıyoruz.
  10. Küçük kaseye streç sinema yerleştiriyoruz.
  11. Pancarlı olan altta olacak formda yuvarladığımız iki karışımı üst üste koyup kaseye yerleştiriyoruz.
  12. Elimizle yavaşça bastırıp havuz üzere ortasını açıyoruz.
  13. Kaseyi avucunuza aykırı çevirip streci alıyoruz.
  14. Çanak formunun içine sıkma torbası yardımıyla içine biraz yoğurttan sıkıyoruz.
  15. Sonra küp küp kestiğimiz turşu ve mısırdan da bir tatlı kaşığı kadar ek ediyoruz.
  16. Çanağın kenar kısımlarını sıkma torbasına koyduğumuz yoğurtla süslüyoruz.
  17. Bir çatal yardımıyla kabağı spagetti üzere sarıyoruz ve çanağın orta kısmına koyuyoruz. Üzerine de frenk üzümü tanesi.

Kokoş Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonlu Fındıklı Kıyır Kurabiye
Bisküvi Tadında Tahinli Kurabiye
2 Kişilik Güveç Kasede Tavuk Sote
Renkli Patates Garnitür (Görenler Pasta Sanıyor)
En Kolay Cookie
Kurban Etiyle Kavurma Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |