Taze Börülce Yemeği

Taze Börülce Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram taze börülce
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet orta uzunluk soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet orta uzunluk domates (rendelenmiş)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay ay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 3 su bardağı kaynar su (suyun sıcak olması hem rengin hem de lezzetin daha yeterli korunmasına yardımcı olur)

Taze Börülce Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Börülceler yıkanır uç kısımları kesilir, kılçıkları çıkarılır.
  2. Soğan küçük küçük doğranır, sarımsak incecik kıyılır.
  3. Tencereye zeytinyağı konur, soğanlar pembeleşene kadar çevrilir.
  4. Ardından sarımsaklar eklenir.
  5. Salça evvel güzelce kavrulur,(börülce suyunun kıvamlı olması için salçayı düzgünce kavurman değerli, bu sayede suya renk ve yoğunluk verecek. ) akabinde rendelenmiş domates eklenerek birkaç dakika pişirilir.
  6. Börülceler tencereye alınır, üzerine tuz, karabiber, pul biber ve şeker serpilir.
  7. Sıcak su ek edilir, kapağı kapatılıp kısık ateşte börülceler yumuşayıncaya kadar 35 dakika pişirilir.
  8. Yemek dinlendikten sonra, dilek edilirse üzerine biraz çiğ zeytinyağı gezdirilir. (servis öncesi gezdirilen az ölçüde zeytinyağı parlaklık ve aroma katar. ) serviste ince kıyılmış maydanoz da çok yakışır. Afiyet olsun 🩷🍲😍🖐️.

Taze Börülce Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Küçük Borcamda Orman Meyveli Islak Kek
Limonata (Çok Lezzetli)
Kuru Börülce
Pancarlı Şehriye Salatası
Fırında Nefis Bol Mozarela Peynirli Sebzeli Dolma
Orman Meyveli Turta ( Güveç Kalıbında)
Hdabla | © 2025 |