Amasya Usulü Akıtma (Krep) Tarifi
Amasya Adabı Akıtma (Krep) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg un
- Kıvamına nazaran ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı instant maya
Üzerine sürmek için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Tavayı yağlamak için:
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Amasya Yolu Akıtma (Krep) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle unumuzu bir kaba alıyoruz, üzerine tuzumuzu ,mayamızı koyuyoruz ,ılık suyumuzla çok akışkan bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
- Bir saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurumuzu yağlanmış yapışmaz tavamıza kepçe yardımıyla koyup ince bir hamur olacak formda yayıyoruz gerili önlü kızartıyoruz.
- Pişen hamurumuzu tereyağı ile yağlıyoruz.
- İsteğe nazaran peynir salata eşliğinde tüketilebilir afiyet olsun.
Amasya Yordamı Akıtma (Krep) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











