Çikolatalı Zebra Poğaça (Videolu)
Çikolatalı Zebra Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 adet yumurta sarısı (üzeri için ayrılacak)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5-5 buçuk su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Kakaolu kısım için;
- 2.5 yemek kaşığı tepeleme kakao
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
Arasına;
- Sürülebilir çikolata
Üzerine;
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Çikolatalı Zebra Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma evvel sıvı materyalleri ve yumurta sarısını alarak karıştıralım ,maya, şeker ve tuzu ekleyerek karıştıralım .
- Azar azar un eği yaparak yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım ,hamuru yeterlice toparladıktan sonra yarısından fazlasını ayırarak alalım .
- Az olan kısıma kakao ,su ve sıvı yağını ekleyerek 1-2 dakika tekrar yoğuralım ,2 hamuru da üzerini örterek mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurdan 10’ar tane beze yapalım.
- İlk olarak sade olan hamuru elimizle biraz açalım, ortasına hazırladığımız kakaolu bezeyi koyup kapatarak merdaneyle biraz açıp inceltelim .
- Bıçakla çizikler atarak zıt çevirip üzerine çikolata sürerek sarıp rulo yapalım, fırın tepsisine alarak üzerine ayırdığımız yumurta sarısı ve sıvı yağını karıştırarak fırça ile sürelim.
- 190 derece evvelden ısıtılmış fırında poğaçalarımızı pişirip servis edelim afiyetler olsun ayrıntılı tanım için tıklayınız👇

Çikolatalı Zebra Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













