Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı
Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2,5 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı tel şehriye
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı tavuk suyu(isteğe bağlı)
Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye sıvı yağ, tereyağı ve tel şehriyeyi kavurun.
- Şehriyeler kavrulunca pirinçleri ekleyin ve güzelce kavurun, pilav yaparken en değerli nokta bu.
- Daha sonra sıcak suyu, tavuk suyunu ekleyerek orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Suyunu çektikten sonra tuzunu ekleyip karıştırın, kapak ve tencere ortasına kağıt havlu koyarak dinlendirin.
Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









