Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı

Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı tavuk suyu(isteğe bağlı)

Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye sıvı yağ, tereyağı ve tel şehriyeyi kavurun.
  2. Şehriyeler kavrulunca pirinçleri ekleyin ve güzelce kavurun, pilav yaparken en değerli nokta bu.
  3. Daha sonra sıcak suyu, tavuk suyunu ekleyerek orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  4. Suyunu çektikten sonra tuzunu ekleyip karıştırın, kapak ve tencere ortasına kağıt havlu koyarak dinlendirin.

Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Türlü (Sebzelerinin En Hafif Hali)
Cevizli Soğuk Baklava
Topal Tavuk
Portakallı / Damla Çikolatalı Kurabiye
Taze Fasulye Salatası
Bisküvili Pasta
Hdabla | © 2025 |