Körili Zencefilli Tavuk
Körili Zencefilli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 16 tane tavuk baget
- 1 yemek kaşığı karışık salça
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı toz zencefil
- Tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı su
Körili Zencefilli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk hariç başkalarını derin bir kaba alıp sos yapalım.
- Bagetleri yıkayıp sosa koyalım.
- Her yerlerine değmesi için masaj yapalım biraz.
- Tepsiye alıp kalan sosu da üzerine dökelim ve 190° fırında yaklaşık 1 saat denetimli olarak pişirelim.
- Ben bu sosa elma dilim patates de atıyorum tavuklarla pişiriyorum.
Deneyecek olanlara afiyet olsun 🌼.
Körili Zencefilli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







