Bademli Mereng Kurabiye

Bademli Mereng Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 tane yumurta beyazı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı hindistan cevizi (130 gram )
  • 1 su bardağı fındık
  • Badem yahut ceviz ( elinizde hangisi varsa )
  • 1 paket vanilya
  • Bir kaç damla limon suyu

Süslemek için;

  • 50 gram çikolata

Bademli Mereng Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumurta beyazlarını çırpma kabına alalım mikserle 1 dakika kadar çırpalım, üzerine yavaş yavaş şekeri ilave ederek çırpmaya devam edelim.
  2. Vanilyayı ve limon suyunu ekleyip karıştıralım.
  3. Hindistan cevizi ve fındığı robottan geçirelim çırptığımız yumurtaya ekleyip spatula yardımıyla karıştıralım hamuru sıkma torbasına alalım ( dilerseniz bu süreci buzdolabı poşeti yahut kaşıkla yapabilirsiniz)
  4. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine biçim vererek dizelim evvelce ısıtılmış 160 derece fırında denetimli halde 30-35 dakika pişirelim.
  5. Çikolatayı benmari adabı eritelim, soğuyan kurabiyenin üzerine çikolatayla süsleyip çikolata donunca servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Bademli Mereng Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Besleyici Sabah Salatası
Karamelize Kestane Şekeri
Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi (Videolu)
Körili Mercimek Çorbası
Ahududulu Aşk Turtası
1 Kaşık Fıstıkla Fıstıklı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |