General Tso Tavuk
General Tso Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
Tavuklar için:
- 2 adet tavuk göğsü
- 2 adet yumurta beyazı
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) su bardağı su
Sos için:
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- 1 tatlı kaşığı susam yağı
- 2 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 2 adet kırmızı acı biber
- 1 çay kaşığı mısır nişastası
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı taze zencefil
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Süslemek için:
- 2 çay kaşığı susam
- 1 adet taze soğan
General Tso Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavukları kuşbaşı keselim.
- Bir kasede yumurta akı, un, nişasta, tuz, sıvı yağ ve suyunu katarak karıştıralım.
- Krep kıvamını aldığında tavuğa yedirelim.
- Sosun tavukla birleşmesini sağlamak için 15-20 dakika bekletelim.
- Ayrı bir kasede soya sosu, şeker, tuz, ketçap, susam yağını karıştıralım.
- Acı biberleri ince ince keselim ve bu sosun içerisine ekleyelim.
- Bekletmiş olduğumuz tavukları bir tavada kızartalım.
- Ben tavukları 2 basamaklı olarak kızarttım.
- İlk seferde rengini açık renkte bıraktım fazla kızgın olmayan yağla tavukların birbirine yapışmamasına dikkat ederek.
- Daha sonra kızgın yağda tekrar kızarttım.
- Tavuk kızartma işlememiz bittikten sonra tavukları farklı bir tabağa alalım.
- Şimdi sosumuzu pişirme vakti.
- Bir tavaya zencefil ve sarımsağı ekleyerek hafif yağda soyeleyelim.
- Hazırlamış olduğumuz acı biberli soyalı sosu ekleyelim 1 dakika kadar pişirelim.
- Bir çay kaşığı nişasta ve yarım su bardağı suyla kıvam aldıralım.
- Sosumuz kıvamını alınca içerisine tavuklarımızı ekleyip ocağı kapatabiliriz.
- Üzerine süslemek için susam ve yeşil soğanı ekleyebilirsiniz.Afiyet olsun.
General Tso Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















