Ege Usulü Zeytinyağlı Biber Dolması

Ege Yordamı Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 adet dolmalık biber

İç gereç;

  • 10 yemek kaşığı pirinç
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 adet rendelenmiş domates
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz(ince doğranmış)
  • 1/2 (yarım) demet dereotu(ince doğranmış)
  • 1/2 (yarım) demet taze nane(ince doğranmış)
  • 2 sap yeşil soğan(ince doğranmış)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
  • Ağızlarını kapatmak için domates

Ege Yöntemi Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Dolma biberlerin saplarını çıkaralım yıkayalım.
  2. Pirinci yıkayalım süzelim, derin bir kaba alalım ,tüm iç materyalleri ekleyelim yeterlice karıştıralım.
  3. Dolma biberlerin yarısını geçecek kadar iç harçtan dolduralım ,ağızlarını domates ile kapatalım.
  4. Tencereye sırlayalım, dolma biberlerin yarısına kadar su ek edelim, orta ateşte kaynamaya başladığı vakit kısık ayara alalım ve 40 dakika pişirelim.

Ege yöntemi zeytinyağlı biber dolmamız hazır bir saat dinlendikten sonra afiyet olsun 🫑🍅🫑😋 😋😋😋.

Ege Tarzı Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Latte Muhallebi
Çikolatalı Browni Kurabiye
Semizotu Salatası (Pirpirim Salatası)
Pancarlı Pancake
Kahvaltılık Peynir Mezesi
Terbiyeli Şehriye Çorbası
Hdabla | © 2025 |