Köfteli Patlıcan Sarma Şöleni (Videolu)
Köfteli Patlıcan Sarma Şöleni Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg patlıcan
İç harcı için:
- 300 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 1 er çay kaşığı tuz
- Kimyon
- Kırmızıbiber
- Karabiber
- 1 çay bardağı su
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı salça
- 2,5 su bardağı su
Üzeri için:
- Domates
- Biber
Bardak ölçüsü 200 ml
Köfteli Patlıcan Sarma Şöleni Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanı suyun altında yıkayarak kuruladım.
- Şeritler halinde dilimlere ayırdım.
- Bunları tost makinesinde gerili önlü birer dakika yumuşattım mutlaka yağda kızartmak yok.
- İç arzı için yorma kabına kıymayı rendeleyip suyunu sıktım soğan sarımsak galeta unu ve baharatlarını suyunu katarak yoğurdum.
- Her bir patlıcan şeridini üzerine birer tatlı kaşığı kıyma harcı koyarak sardım ve tepsiye sıraladım.
- Üzerine kürdanla biber ve domates yerleştirdim.
- Sosunu hazırlayarak üzerine döktüm evvelce ısıttığım fırında 20 dakika pişirdim.
- Süre sonunda yanında pilav ve cacık eşliğinde sunuma hazır hale getirdim.
Sizler bu tarife uyguluyor musunuz tanımınız farklıysa bana gönderir misiniz deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun 😋.

Köfteli Patlıcan Sarma Şöleni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















