Köfteli Patlıcan Sarma Şöleni (Videolu)

Köfteli Patlıcan Sarma Şöleni Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg patlıcan

İç harcı için:

  • 300 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 er çay kaşığı tuz
  • Kimyon
  • Kırmızıbiber
  • Karabiber
  • 1 çay bardağı su

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2,5 su bardağı su

Üzeri için:

  • Domates
  • Biber

Bardak ölçüsü 200 ml

Köfteli Patlıcan Sarma Şöleni Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanı suyun altında yıkayarak kuruladım.
  2. Şeritler halinde dilimlere ayırdım.
  3. Bunları tost makinesinde gerili önlü birer dakika yumuşattım mutlaka yağda kızartmak yok.
  4. İç arzı için yorma kabına kıymayı rendeleyip suyunu sıktım soğan sarımsak galeta unu ve baharatlarını suyunu katarak yoğurdum.
  5. Her bir patlıcan şeridini üzerine birer tatlı kaşığı kıyma harcı koyarak sardım ve tepsiye sıraladım.
  6. Üzerine kürdanla biber ve domates yerleştirdim.
  7. Sosunu hazırlayarak üzerine döktüm evvelce ısıttığım fırında 20 dakika pişirdim.
  8. Süre sonunda yanında pilav ve cacık eşliğinde sunuma hazır hale getirdim.

Sizler bu tarife uyguluyor musunuz tanımınız farklıysa bana gönderir misiniz deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun 😋.

Köfteli Patlıcan Sarma Şöleni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğan Dolması Tarifi
Tahinli Kurabiye
Çıtır Çıtır Patatesli Kesme Rulo Börek
Mafiş
Aylarca Bayatlamayan Kurabiye
Fakir Et Kavurma
Hdabla | © 2025 |