Fırında Bamya Kızartma

Fırında Bamya Kızartma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg iri bamya

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Yarım şişe maden suyu
  • Tuz, kırmızı toz biber

Dip sos;

  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mesken yoğurdu
  • Bir sıkım mayonez
  • 3 kol dereotu
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Fırında Bamya Kızartma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bamyaları temizleyip yıkayalım ve süzgüye alalım.
  2. Sosu için unları maden suyunu ve istediğimiz baharatları karıştıralım.
  3. İyice kuruyan bamyalarımızı sosun içine döküp yavaş yavaş karıştıralım.
  4. Fırın tepsisine dizelim. 180 derece evvelce ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
  5. Bir kasede taban sos için gerekli olan materyalleri karıştıralım.
  6. Sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun 🌸.

Fırında Bamya Kızartma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Anne Usulü Helva
Fırında Izgara Kanat
Susam Kavurma (Kunci)
Tavuk Sote
Havuç Mücveri
Waffel
Hdabla | © 2025 |