Porsiyonluk Tiramisu

Porsiyonluk Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket kedi dili

Muhallebi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Muhallebi soğuduktan sonra;

  • 1 paket krem şanti
  • Yarım su bardağı soğuk süt

Kedi lisanını ıslatmak için;

  • 2 yemek kaşığı granül kahve
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı su

Üzeri için;

  • Kakao

Porsiyonluk Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Muhallebisi için tüm materyalleri karıştırıp ocağa alalım.
  2. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
  3. Pişen muhallebiye vanilya ve tereyağını ekleyelim. Güzelce karıştıralım.
  4. Ilıyan muhallebiye krem şanti ve soğuk sütü ekleyip mikserle çırpalım.
  5. Kedi lisanlarını ıslatmak için granül kahve,şeker ve suyu karıştıralım.
  6. İkiye böldüğümüz kedi lisanlarını batırıp ıslatalım.
  7. Kaselerin altına kedi lisanlarını ikişerli olacak formda yerleştirelim.
  8. Üzerlerine muhallebiden ekleyelim.
  9. Tekrandan ikişerli kedi lisanı ve muhallebiyi ekledikten sonra kakao serpelim.
  10. Ben yıldız biçiminde serptim kakaoyu sizin isteğinize kalmış.
  11. Dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz🌸 2 saat buzdolabında dinlendikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun🩷🩷.

Porsiyonluk Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Peynirli Buzluk Böreği
Avakado Sosu
Pratik Hızlı Tarhanalı Yoğurt Çorbası (Bebekler İçin)
Kabak Mücver
Havuç Tarator
Bahar Pilavı (Enginarlı)
Hdabla | © 2025 |