Kışlık Tarhana

Kışlık Tarhana Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 kg un (yaklaşık)
  • 1 kg domates
  • 1 kg kapya biber
  • 1 kg süzme yoğurt
  • 1 kg soğan
  • 1 demet maydanoz
  • Dereotu
  • Tarhana baharatı (aktarlarda yada pazarlarda var tüp içinde)
  • 3-4 yemek kaşığı tuz (damak tadına göre)
  • 4-5 yemek kaşığı salça
  • 1 paket kuru maya

Kışlık Tarhana Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Domates, biber ve soğanları doğrayıp robottan geçirelim ve tencereye alıp biraz suyunu çekene kadar pişirelim.
  2. Maydanozu da doğrayıp ekleyelim.
  3. Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  4. Daha sonra yoğurma kabına alıp üzerine yoğurt,maya, salça,baharatlar ve tuzu ekleyelim.
  5. Unuda yavaş yavaş ek edip ne çok sert ne çok cıvık bir hamur yoğuralım.
  6. Yoğurma süreci bittikten sonra üzerine bir bez ile kapatıp fermentasyon süreci için mayalanmasını bekleyelim. Günde 2-3 kez karıştırmayı unutmayalım.
  7. Ben 4 gün beklettim,süre uzadıkça tarhananız ekşi olacaktır.
  8. Daha sonra pak bir bez üzerine küçük ince modüller halinde hamuru yayalım ve ortada kurudukça zıt düz yapalım. (ben konutun içinde kuruttuğum için vantilatör açıyorum daha çabuk kuruyor🙊).
  9. Ne çok kuru ne çok yumuşak bir hâl alıncada robotta çekelim yada süzgeçten geçirelim ufalanması için. Çok fazla kurutmayın ufalamak için yoksa toz üzere olmuyor daha sonra pişirirken blender kullanmak zorunda kalırsınız.
  10. Kuruması için güneş görmeyen gölge bir yerde elimizle karıştırarak güzelce kurumasını sağlayalım. Düzgün kuruması lazım yoksa küflenir.
  11. Sonra cam kavanozlarda yada bez torba içinde serin bir yerde saklayabilirsiniz. Afiyet olsun şimdiden☺️.

Kışlık Tarhana Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cevizli Kurabiye
Kakaolu Kek
Katı Yağsız Brownie Kurabiye Tarifi
Tutmaç Çorbası
Şeftali Reçeli (Püf Noktalarıyla)
Lavaş Böreği
Hdabla | © 2025 |