Nefis Tavuk Ciğeri Kavurması
Nefis Tavuk Ciğeri Kavurması Tanımı İçin Malzemeler
- 600 gram tavuk ciğeri (1 küçük paket)
- 1 adet kuru soğan
- 4 tane sivri biber
- Yarım adet kapya biber
- 1 diş sarımsak
- Yarım kahve fincanı sıvı yağ
- 1 çay bardağı sıcak su
- Tuz
- 1 çay kaşığı tatlı toz biber
- Çay kaşığı ucu ile kimyon ve karabiber
Nefis Tavuk Ciğeri Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk ciğerini çok ufak olmayacak formda doğrayıp,yıkayalım ve süzgece alalım.
- Kuru soğanı arti halinde kesip doğrayalım,biberleri de yemeklik doğrayıp hazır edelim.
- Yapışmaz yanmaz tavaya ,süzülen tavuk ciğerlerini alalım ve birkaç kere nazikçe karıştırıp mühürleyerek, tavanın kapağını kapatalım.
- Sulanan ciğerleri orta ateşte,arada bir karıştırıp suyunu çekmesini sağlayalım.
- Suyunu çeken ciğeri biraz kavuralım.
- Soğanı,biberleri, sarımsağı, tuzunu,yağı ek ederek,soğanlar karamelize olana kadar kavuralım.
- 1 çay bardağı sıcak su ekleyip,kapağını kapatarak kısık ateşte pişirip, hafif sulu olacak formda iken ocaktan alalım.
- İsteğe bağlı olarak üzerine maydanoz serpelim.
- Nefis tavuk ciğeri kavurmamız servise hazırdır deneyecek arkadaşlara şimdiden afiyet olsun.
Nefis Tavuk Ciğeri Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















