Fırında Kemiksiz Kuzu Kol
Fırında Kemiksiz Kuzu Kol Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo kemiksiz kuzu kol
- 7-8 diş sarımsak
- 2 adet kuru soğan
- 2-3 adet patates
- 4 adet yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Fırında Kemiksiz Kuzu Kol Tanımı Nasıl Yapılır?
- Geniş bir kaba kuzu kolu istediğimiz büyüklükte doğruyoruz.
- İçerisine bütün materyallerimizi çok küçük olmayacak formda doğrayıp bütün baharatları ekliyoruz.
- Malzemeleri güzelce harmanladıktan sonra kabın ağzını streçleyip buz dolabında 2 saat marine ediyoruz.
- Marine olan gereçlerimizi fırın tepsisine koyup üzerini folyo ile kapatıyoruz ve 1,5 saat 200 dereceye ayarlanmış fırında pişiriyoruz.
- Sonrasında yemeğin üzerinden folyoyu alıp üzeri açık biçimde 15-20 dakika daha pişiriyoruz.
- Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.
Fırında Kemiksiz Kuzu Kol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








