Köz Patlıcan Mezesi

Köz Patlıcan Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet orta uzunluk patlıcan
  • 3 adet kapya biber
  • 1 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet taze soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 5 adet ceviz içi
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber

Köz Patlıcan Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcan ,biber ,domates ve soğanı airfryerde közleyelim. Fırındada olur.
  2. Közlediğimiz zerzevatları soyup ince ince doğrayalım.
  3. Taze soğanı ,maydanozuda ince ince doğrayıp ekleyelim.
  4. Baharatlarıda ekleyelim.
  5. Yoğurdu servis tabağına alıp yayalım.
  6. Patlıcan karışımı üzerine dökelim.
  7. Zeytinyağını tavaya alıp cevizleri kavuralım.
  8. Bir çay kaşığıda kırmızı toz biber ekleyelim.
  9. Patlıcanlarımızın üzerine dökelim.
  10. İster yoğurtla tam karıştırıpta yiyebilirsiniz.

Köz Patlıcan Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etsiz Çiğ Köfte (Acısız)
Pul Çikolatalı, Portakallı Baton Kek
Havuçlu Tarçınlı Kek
Çilekli Tart
Tepsi Kebabı (Sini Kebabı)
Brokoli Salatası
Hdabla | © 2025 |