Yeşil Mercimekli Pirinç Pilavı

Yeşil Mercimekli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 2.5 su bardağı pirinç
  • Tavuk göğsü (miktarı isteğe bağlı)
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Reyhan

Yeşil Mercimekli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yeşil mercimekleri düzgünce yıkayıp sıcak suda 30-40 dk bekletiyoruz. Bu suyu atmamaya dikkat edelim.
  2. Ardından pirinçleri de güzelce yıkayıp tuzlu ve ılık suda 20 dk bekletiyoruz.
  3. Daha sonra ısınan kabımıza sıvı yağı ek edip akabinde ıslanan pirinçleri kavuruyoruz.
  4. Sonrasında yeşil mercimekleri ilave edip düzgünce kavuruyoruz.
  5. Bir yandan da daha evvelce biraz tuzlu olacak biçimde suda haşlanmaya bıraktığımız tavuk göğsünü alığ soğumaya bırakıyoruz. Onları çok da küçük olmayacak halde kesiyoruz. Tavuk suyunu da atmıyoruz.
  6. Kavurma süreci bittikten sonra mercimekleri beklettiğimiz suyu yavaş yavaş ek ediyoruz, akabinde tavuk suyunu da ek edip kaynamaya bırakıyoruz.
  7. Suyunu aldıkça vermek lazım, çok ateşte değil, daha yüksek ateşte pişirmeye dikkat ediyorum ben. Bir birine çok fazla yapışmasın diye.
  8. Suyunu çekince altını kapatıp, üzerine doğranmış reyhanları ek ediyoruz ve kapağına mutfak havlusu sararak demlenmeye bırakıyoruz.
  9. Biraz sonra yemeğimiz sunuma hazır oluyor. İsteğe nazaran ayranla servis ede bilirsiniz. Afiyet olsun).

Yeşil Mercimekli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sakallı Poğaça
Şalgamlı Kuskus Salatası
Dubai Çikolata Hurmaları
Elmalı Kurabiye (Videolu)
Milföylü Soğuk Baklava
Fırında Sebzeli Tavuk But
Hdabla | © 2025 |