Ganajlı Tatlı

Ganajlı Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

Pandispanya keki:

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı kaynar su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Pastacı kreması;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket toz krem şanti (krema pişip soğuduktan sonra)

Üzeri için;

  • 50 gram sütlü çikolata
  • 50 gram sıvı krema
  • Süslemek için beyaz çikolata
  • Toz antep fıstığı

Ganajlı Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

(küçük dikdörtgen borcam kullandım kek için)

  1.  Yumurtalar ve şeker güzelce çırpılır köpürene kadar daha sonra kaynar su sıvı yağ eklenir. Çırpmaya devam edilir.
  2. Kabartma tozu, vanilya ,un eklenir, tekrar çırpılır.
  3. Borcama kekin hamuru dökülür 170 derecede pişirilir.
  4. Soğuması için kek bir kenara alınır.
  5. 5. Kremayı da yapalım tüm gereçler tencereye alınır daima karıştırılır koyu bir muhallebi olana kadar pişirilir. Üzeri hava almasın diye streç çekilir soğumaya bırakılır.
  6. Soğuyan kremaya toz halinde kremşanti eklenir ve mikserle çırpılır. 7. Ganaj üretimi krema küçük bir tavaya alınır ısıtılır içine çikolata eklenir yeterlice karıştırılır. Soğumaya bırakılır.
  7. Pandisyan keki ikiye bölünür sunum tabağına alınır üzerine krema sıkılır (meyve de ekleyebilirsin isteğe bağlı ) öteki kalan pandispanya keki üstüne katılır krema tekrar sıkılır yapılan ganaj üzerine gezdirilir beyaz çikolata ve toz antep fıstığı ile süslenir.
  8. Görsel olarak hoş durmasada lezzeti harikaydı 🤌🏻😋

Ganajlı Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Az Malzemeli Pastane Tuzlusu
Kısır
Arpa Şehriye Çorbası
Lezzet Dolu Tırşık Çorbası
Çilekli Muzlu Dondurma
Sağlıklı Çilek Reçeli (Şekersiz Ve 30 Dakikada Hazır)
Hdabla | © 2025 |