Çikolatalı Rulo Pasta
Çikolatalı Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
Krema için;
- 1 paket pişmeyen krema kullandım
Çikolatalı Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırıyoruz.
- Beyazları bir çimdik tuz ve şekerin bir kaşığı ile çırpıyoruz.
- Traş köpüğü üzere bir kıvam alacak.
- Ayrı bir kapta sarıları kalan şekerle çırpmaya başlıyoruz.
- Sonra içerisine sıcak suyu çırparken ekliyoruz.
- Sonra kuru gereçleri sarıların içine eleyerek ekliyoruz.
- Spatula yardımıyla beyazları kesim parça sarılarla karıştırıyoruz.
- Söndürmemeye dikkat ediyoruz.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15 dk pişiriyoruz.
- Fırından çıkarınca öteki bir yağlı kağıdın üzerine aksi çeviriyoruz.
- İlk sıcağı atınca kağıdı çıkarıp alttaki ile rulo olarak sarıyoruz ve soğutuyoruz.
- Soğuduktan sonra içerisine kremayı sürüp muzu koyup sarıyoruz.
- İsteğe nazaran üzerine çikolata sosu ile servis ediyoruz. Afiyet olsun 😋.
Çikolatalı Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







