Supangle
Supangle Tanımı İçin Malzemeler
- 1 lt süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 yumurta sarısı
- 80-100 gram bitter/sütlü çikolata
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı buz üzere su
- 1 paket vanilya
Supangle Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, şeker, un, nişasta, kakao ve yumurta sarısını tencereye alıp karıştırın.
- Orta ateşte daima karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
- Ocağın altını kapatıp, çikolata ve tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırın.
- İlk sıcaklığı çıkınca soğuk suyu ekleyin ve mikserle 5 dk çırpın. (bu kısım kıymetli, ipeksi kıvamın sırrı!).
- Kaselere paylaştırıp buzdolabında en az 2-3 saat soğutun.
Supangle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







