Kıl Biber Turşusu

Kıl Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo kıl biber (acıda yapabilirsiniz)
  • 2 baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 kahve fincanı üzüm sirkesi
  • Kaynar su

Kıl Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Biberin saplarını ayıklayalım ve güzelce yıkayalım.
  2. Kavanozlara biberleri yerleştirelim. Ve her kavanoz için 1 yemek kaşığı kaya tuzu,1 fincan sirke ve 5-6 tane sarımsak koyalım.
  3. Kaynamış suyu ağız kısmına gelecek biçimde dolduralım.
  4. Kullanılmamış pak kapakları süratlice 2 geri 1 ileri olacak biçimde sıkıca kapatalım ve zıt çevirelim.
  5. Soğuyana kadar o halde kalsın. Daha sonra kapakları denetim edip serin bir yerde saklayabilirsiniz.
  6. 1 haftaya çıtır çıtır turşularımız hazır. 😋

Not;Bu ölçülerle 4 tane 660cc kavanoz çıktı.

Kıl Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etli Sebze Yemeği
Hazır Kekten Meyveli Pasta
Buz Gibi Karpuzlu Limonata
Yoğurtlu Sebze Çorbası
Kavrulmuş Arpa Şehriyeli Havuç Salatası
Çatlak Kurabiye
Hdabla | © 2025 |