Kabak Gülü

Kabak Gülü Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 2 büyük uzun patates
  • 2 adet yumurta
  • 1 küçük kalıp beyaz peynir
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • Tuz
  • Karabiber

Kabak Gülü Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabak ve patatesleri uzunlamasına incecik keselim.
  2. Ben mandolinle kestim fakat şayet mandolin yoksa soyacak ya da bıçakla 1-2 mm inceliğinde keselim.
  3. Yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıbın ortasına kabak ve patates dilimlerini gül biçimi verir üzere diziyoruz.
  4. Üzerlerine tuz ve karabiber serpiyoruz.
  5. Bir kapta yumurta, ufaladığımız beyaz peynir, süt, sıvı yağ, unu karıştırıyoruz.
  6. Beyaz peynir yerine öteki dilediğiniz peynir de kullanabilirsiniz.
  7. Unu kıvama nazaran ayarlayalım, çok katı olmayacak.
  8. Kek hamurundan biraz daha sıvı olacak halde bir hamur olacak.
  9. Hamuru dizdiğimiz kabak ve patateslerin üstüne güzelce döküp yayalım.
  10. 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.Afiyet olsun. 🌸✨.

Kabak Gülü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sakallı Poğaça
Maç Günü Sosu
Şeftalili Smoothie (Videolu)
Dereotlu Krep Börek (Sabah Kahvaltısına)
Fırında Üşengeç Pankeki
Ezmeli Kebap (Közlenmiş Sebzeler İle Tam Bir Lezzet Şöleni)
Hdabla | © 2025 |