Tencere Kebabı (Kuzu Gerdanlı)
Tencere Kebabı (Kuzu Gerdanlı) Tanımı İçin Malzemeler
- 10 kuzu gerdan
- Yarım su bardağı kadar kemikli kuzu eti
- 4 kuru soğan (2 ye bölünmüṣ)
- 1,5-2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 büyük patates (doğranmıṣ, soyulmuṣ)
- 4-5 çay bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kaṣığı domates salçası
Tencere Kebabı (Kuzu Gerdanlı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye tereyağ konur ve eritilir.
- Tereyağ eridikten sonra etler ek edilir ve karıṣtırarak kavrulur.
- Etler güzelce kahve rengi olduğunda soğanlar ek edilir, bir kaç cins kavurduktan sonra salça, tuz, karabiber ve su ek edilir.
- Kaynamaya baṣladıktan sonra kısık ateṣte üstü kapalı piṣmeye bırakılır.
- Piṣmeye yakın yaklaṣık 10 dakika evvel patatesler ek edilir, karıṣtırılır.
- 10 dakika sonra patatesler piṣtiğinye yemeğimiz hazır oluyor. Etin piṣmesi 40 dakika falan.
Tencere Kebabı (Kuzu Gerdanlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






