Kremalı Mantarlı Tavuk Pirzola

Kremalı Mantarlı Tavuk Pirzola Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket kültür mantarı
  • 4 kesim tavuk pirzola kemiksiz
  • 1 paket krema
  • Tereyağı
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Kekik

Kremalı Mantarlı Tavuk Pirzola Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce mantarlarımı güzelce yıkıyoruz bir tavaya tereyağ ile yüksek ateşte kavuruyoruz ,suyunu salıp çektiğinde bir ölçü sıvı yağ ekleyelim ve kızarmış gale gelsinler ve kenara alalım.
  2. Kızgın tavada (ben döküm tavada yaptım) tavuklarımızı güzelce kızarta kızarta pişirelim.
  3. Uygun boyutta bir borca pişen mantarlarımız koyalım ve üzerine kremamızı ekleyelim, krema kıvama oturduğunda kısa bir müddet bu, tavuklarımızıda dahil edelim.
  4. Krema katılaşmaya başladığında 1 çay bardağı kadar süt ek ettim ben daha âlâ oluyor, en son tuzunu atıp üzerinede kekik serpelim ve servise hazır 😊 afiyet olsun hepimize.

Kremalı Mantarlı Tavuk Pirzola Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Glutensiz Poğaça
Yaş Pasta Lezzetinde Bisküvili Pasta (Videolu)
Yufkadan Çıtır Börek
Fırında Sebzeli Misket Köfte
Kabak Çiçeği Dolması
Bursa’nın Meşhur Süt Helvası
Hdabla | © 2025 |