Patatesli Poğaça
Patatesli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 250 ml ılık süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta akı
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 3-3 buçuk su bardağı un
İçi için;
- 4 orta uzunluk patates
- Karabiber
- Tuz
- Kırmızı toz biber
Üzeri için;
- Kavrulmuş susam
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 1 tatlı kaşığı su ( pekmezin içine dökeceğiz )
Patatesli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patateslerimizi haşlayalım. Haşlanan patatesleri rendeleyip baharatlarını ekleyelim ve soğumaya bırakalım.
- Hamuru için; şeker, maya, sütü karıştırıp 10 dk yakın yani maya kabarasıya kadar kapağını kapatıp bekleyelim.
- Daha sonra tüm materyalleri sırayla ekleyip hoş kıvamlı bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzun mayalanmasını bekleyelim yaklaşık 2 saate yakın.
- Kabaran hamurdan cevizden büyük bezeler yapalım ve patates harcımızı ekleyelim. Ben yuvarlak yaptım siz öteki halde de yapabilirsiniz.
- Hamurumuzun içini doldurduktan sonra birinci evvel pekmeze sonra kavrulmuş susama batıralım.
- En son tepside 10 dk yakın yeniden mayalanmaya bırakalım ve 180 derecelik fırında pişirelim.Afiyet olsun ❤️.
Patatesli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







