Patatesli Poğaça

Patatesli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 ml ılık süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta akı
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 3-3 buçuk su bardağı un

İçi için;

  • 4 orta uzunluk patates
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber

Üzeri için;

  • Kavrulmuş susam
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 tatlı kaşığı su ( pekmezin içine dökeceğiz )

Patatesli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patateslerimizi haşlayalım. Haşlanan patatesleri rendeleyip baharatlarını ekleyelim ve soğumaya bırakalım.
  2. Hamuru için; şeker, maya, sütü karıştırıp 10 dk yakın yani maya kabarasıya kadar kapağını kapatıp bekleyelim.
  3. Daha sonra tüm materyalleri sırayla ekleyip hoş kıvamlı bir hamur elde edelim.
  4. Hamurumuzun mayalanmasını bekleyelim yaklaşık 2 saate yakın.
  5. Kabaran hamurdan cevizden büyük bezeler yapalım ve patates harcımızı ekleyelim. Ben yuvarlak yaptım siz öteki halde de yapabilirsiniz.
  6. Hamurumuzun içini doldurduktan sonra birinci evvel pekmeze sonra kavrulmuş susama batıralım.
  7. En son tepside 10 dk yakın yeniden mayalanmaya bırakalım ve 180 derecelik fırında pişirelim.Afiyet olsun ❤️.

Patatesli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gaziantep Ten Yeşil Erik Tava (Muhteşem)
Yaz Aylarının Vazgeçilmezi Sütlaç
Erik Suyu
Tatlı Poğaça
Patatesli Sucuklu Yumurta
Kahvaltıların Vazgeçilmezi Yufkadan Kavurmalı Çıtır Börek
Hdabla | © 2025 |