Haşhaşlı Tatlı Çörek
Haşhaşlı Tatlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket maya
- Yaklaşık 7 su bardağı un
Haşhaşlı harç için;
- 2 su bardağı (400 gram)
- Haşhaş
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı şeker
Çöreğin üzeri için;
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
Haşhaşlı Tatlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Unu yoğurma kabına alalım ,ortasını açıp 1 su bardağı ılık suyu ve mayayı koyup kaşıkla karıştırıp üzerini kenarındaki unla kapatalım .
- 5 dakika sonra sütü, yağı, tuzu ekleyelim, güzelce yoğuralım, katı bir hamur olmayacak çok cıvıkta olmasın şayet un az gelirse biraz daha ekleyin.
- Elinizi yağlayıp hamuru tekrar yoğurup toparlayın üzerini kapatıp yarım saat dinlendirin.
- Daha sonra hamuru tezgaha alıp 8 kesime ayırın ,un yardımıyla pezileri yemek tabağı kadar açıp üzerine haşhaştan koyup her yerine sürün, öbür pezileri de tıpkı süreci yaparak üst üste koyun.
- Tezgahta çekiştirin, hamuru büyütün hazır yufka büyüklüğünde olana kadar ellerinizle açın ki tarafından üst üste kapatın .
- 2 parmak eninde kesin kestiğiniz parçayı biraz uzatıp yavaşça üzerine bastırın ve iki başından kıvırıp yağlanmış tepsiye dizin .
- Üzerine 1 yumurtayı ,2 kaşık yoğurtla çırpın yüzüne sürün, ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar yaklaşık 35 dakika denetimli pişirin.
Haşhaşlı Tatlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















