Haşhaşlı Tatlı Çörek

Haşhaşlı Tatlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket maya
  • Yaklaşık 7 su bardağı un

Haşhaşlı harç için;

  • 2 su bardağı (400 gram)
  • Haşhaş
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı şeker

Çöreğin üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta

Haşhaşlı Tatlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Unu yoğurma kabına alalım ,ortasını açıp 1 su bardağı ılık suyu ve mayayı koyup kaşıkla karıştırıp üzerini kenarındaki unla kapatalım .
  2. 5 dakika sonra sütü, yağı, tuzu ekleyelim, güzelce yoğuralım, katı bir hamur olmayacak çok cıvıkta olmasın şayet un az gelirse biraz daha ekleyin.
  3. Elinizi yağlayıp hamuru tekrar yoğurup toparlayın üzerini kapatıp yarım saat dinlendirin.
  4. Daha sonra hamuru tezgaha alıp 8 kesime ayırın ,un yardımıyla pezileri yemek tabağı kadar açıp üzerine haşhaştan koyup her yerine sürün, öbür pezileri de tıpkı süreci yaparak üst üste koyun.
  5. Tezgahta çekiştirin, hamuru büyütün hazır yufka büyüklüğünde olana kadar ellerinizle açın ki tarafından üst üste kapatın .
  6. 2 parmak eninde kesin kestiğiniz parçayı biraz uzatıp yavaşça üzerine bastırın ve iki başından kıvırıp yağlanmış tepsiye dizin .
  7. Üzerine 1 yumurtayı ,2 kaşık yoğurtla çırpın yüzüne sürün, ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar yaklaşık 35 dakika denetimli pişirin.

Haşhaşlı Tatlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bebeklere Balkabağı
Fellah Köftesi
Fırında Patates Kızartması (Sağlıklı Kolay)
Meşhur Edirne Ciğeri
Kızarmış Enfes Avokado Mezesi
Enginar Salatası
Hdabla | © 2025 |