Kıyır Kıyır Siyez Unlu Havalı Poğaça

Kıyır Kıyır Siyez Unlu Havalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı siyez unu
  • 1 su bardağı beyaz un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 yumurta beyazı

İç harcı;

  • Peynir
  • Maydanoz

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam yahut chia tohumu

Kıyır Kıyır Siyez Unlu Havalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce kuru gereçleri karıştırın.
  2. 2 su bardağı siyez un, 1 su bardağı beyaz un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
  3. Orijinal tanımda bir su bardağı daha siyez unu vardı onun yerine beyaz un kullandım.
  4. Karıştırdığınız ve havalandırdığınız kuru materyallerin ortasını açın ve sıvı materyalleri bunun içerisine dökün, sonra eldivenlerinizi takıp bir hoş yoğurun. Yumuşak bir kıvam alıncaya kadar yoğurmaya devam edin.
  5. Ceviz büyüklüğünde modüller alın ve iç harcını koyup poğaça biçimi verip kapatın.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstü altın rengi olana kadar pişirin.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürüp ( keten tohumu, çörek otu, susam yahut chia tohumu ) serpebilirsiniz.Afiyet olsun :).

Kıyır Kıyır Siyez Unlu Havalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Böğürtlenli Sütlü Tatlı
Pastane Poğaçası (Çok Pratik)
Sufle ( Airfray da )
Ev Halkına Tavuk Sote
Mini Pişiler
Püreli Misket Köfte
Hdabla | © 2025 |