Hamburger

Hamburger Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağ oda ısısında
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket maya
  • Aldığı kadar un (3 su bardağı kadar)

İç harcı ;

  • 600 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Kornişon turşu
  • Hamburger sosu
  • 4 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ ve şeker
  • Çedar peynir
  • Kaşar

Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur tereyağ hariç tüm gereçler koyun yoğurun, akabinde tereyağ koyarak tekrar hamura yedirin düzgünce mayalanmaya bırakın.
  2. Köfte için; kıyma, tuz yoğurun, hamburger köftesi hali verin ,ben küçük güveçte verdim formu fırında yüksek ayarda köfteler kızartın ,kenara koyun .
  3. Soğanlar halka doğrayın ,tencerede şeker karamalize edin ,son olarak tereyağ ekleyin ,biraz daha karamalize olsun.
  4. Kornişon turşu ince uzun doğrayın , ince dilimler yapın.
  5. Mayalanan hamur bezeler yapın ,ardından elinizle çok ince olmayacak halde açın güveç koyun.
  6. İçine çedar ,köfte ,burger sos ,karamalize soğan ,kornişon turşu ,kaşar çedar peynir koyarak yanlar üzerine toparlayıp zıt çevirin.
  7. Yağlanmış tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürün ,yağlanmış tepsiye dizin.
  8. 200 dc evvelden ısıtılmış fırında üzeri nar üzere olana kadar kızartın üzerine isterseniz susam da sürebilirsiniz afiyet olsun.

Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sade Bulgur Pilavı
Fırında Patates Yemeği
Lezzetli Peynir Topları
Mantarlı Bulgur Pilavı
Kuru Yufkadan Karışık Otlu Kol Böreği
Mavi Haşhaşlı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |