Hamburger
Hamburger Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı tereyağ oda ısısında
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket maya
- Aldığı kadar un (3 su bardağı kadar)
İç harcı ;
- 600 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı tuz
- Kornişon turşu
- Hamburger sosu
- 4 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağ ve şeker
- Çedar peynir
- Kaşar
Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur tereyağ hariç tüm gereçler koyun yoğurun, akabinde tereyağ koyarak tekrar hamura yedirin düzgünce mayalanmaya bırakın.
- Köfte için; kıyma, tuz yoğurun, hamburger köftesi hali verin ,ben küçük güveçte verdim formu fırında yüksek ayarda köfteler kızartın ,kenara koyun .
- Soğanlar halka doğrayın ,tencerede şeker karamalize edin ,son olarak tereyağ ekleyin ,biraz daha karamalize olsun.
- Kornişon turşu ince uzun doğrayın , ince dilimler yapın.
- Mayalanan hamur bezeler yapın ,ardından elinizle çok ince olmayacak halde açın güveç koyun.
- İçine çedar ,köfte ,burger sos ,karamalize soğan ,kornişon turşu ,kaşar çedar peynir koyarak yanlar üzerine toparlayıp zıt çevirin.
- Yağlanmış tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürün ,yağlanmış tepsiye dizin.
- 200 dc evvelden ısıtılmış fırında üzeri nar üzere olana kadar kızartın üzerine isterseniz susam da sürebilirsiniz afiyet olsun.
Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













