Eskişehir Bamya Çorbası
Eskişehir Bamya Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gr bamya
- 100 gram kuşbaşı et
- 1 adet soğan
- Sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım limon
Eskişehir Bamya Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel bamyalarımızı haşlıyoruz ,daha sonra onları kenara alıyoruz.
- Yağımızı alıp soğanımızı ufak ufak doğruyoruz ve kavuruyoruz, onlar kavrulunca etlerimizi atıyoruz ve düzgünce kavuruyoruz.
- Etler pişince bir kaşık salçamızı ek edip tekrar bir sefer kavuruyoruz.
- Daha sonra bamyamızı katıp üzerine geçecek formda su ek ediyoruz ve çabucak yarım limonu sıkıyoruz (sümeklenmememsi için )
- Tuzunu ve baharatlarınıda katıp kaynamaya bırakıyoruz deneyenlere afiyet olsun.
Eskişehir Bamya Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













