Eskişehir Bamya Çorbası

Eskişehir Bamya Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gr bamya
  • 100 gram kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • Sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım limon

Eskişehir Bamya Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel bamyalarımızı haşlıyoruz ,daha sonra onları kenara alıyoruz.
  2. Yağımızı alıp soğanımızı ufak ufak doğruyoruz ve kavuruyoruz, onlar kavrulunca etlerimizi atıyoruz ve düzgünce kavuruyoruz.
  3. Etler pişince bir kaşık salçamızı ek edip tekrar bir sefer kavuruyoruz.
  4. Daha sonra bamyamızı katıp üzerine geçecek formda su ek ediyoruz ve çabucak yarım limonu sıkıyoruz (sümeklenmememsi için )
  5. Tuzunu ve baharatlarınıda katıp kaynamaya bırakıyoruz deneyenlere afiyet olsun.

Eskişehir Bamya Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pamuk Gibi Trileçe Tarifi (Videolu)
Kırmızı Kapya Biberli Karnıyarık
Rüyalarıma Giren Limonlu Kek Tarifi
Turşu (Altın Oran)
Üzüm Reçeli
Sebzeli Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı
Hdabla | © 2025 |