Üzümlü Borcam Keki
Üzümlü Borcam Keki Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 su bardağı un
- Yarım su bardağından biraz fazla nișasta
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 1 su bardağı kuru üzüm
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı katı halde tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzümlü Borcam Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta şeker beyazlaşana kadar güzelce çırpın.
- Sıvı malzemeyi ekleyip karıştırın.
- Kuru materyalleri eleyerek ekleyip yavaş yavaş karıştırın.
- Borcama dökün.
- Hepsini yoğurmadan paçacikli olacak sekilde
- Karıştırın. (en son kekin üzerine döküyoruz)
- Kırıntı gereçlerinin hepsini yoğurmadan paçacıklı olacak formda karıştırın. (en son kekin üzerine döküyoruz)
- Üzerine kuru üzümleri gelişi hoş yerleştirin.
- En üste tereyağlı kırıntıları serpin.
- 170 derece evvelce ısıtlmış fırında pembeleşene kadar pişirin.
- 30 dakika da tam pişmişti denetimli pişirin.
Üzümlü Borcam Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








