Şehriyeli Pilav

Şehriyeli Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şehriye

Şehriyeli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel pirinçleri en az 15 dk suya ıslatıyoruz.
  2. Daha sonra sıvı yağ ve tereyağı koyduğumuz tencereye şehriyeleri koyuyoruz ve kavuruyoruz.
  3. Daha sonra yıkadığımız pirinçleri ekliyoruz ve düzgünce kavuruyoruz .
  4. Kavrulduktan sonra tuzunu ekliyoruz ve tavuk suyu ve suyunu ek ediyoruz suyu çekene kadar pişiriyoruz, ağzını bir bezle kapatıyoruz demlenmesini bekliyoruz, yarım saat sonra afiyet olsun.Afiyet olsun.

Şehriyeli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ağızda Dağılan Bol Bademli Kurabiye
Haşhaşlı Çörek
Sütlü Çiğ Börek
Browni Tarifi
Tereyağlı Tavuk İncik
Mısırlı, Turşulu, Havuç Tarator
Hdabla | © 2025 |