Şehriyeli Pilav
Şehriyeli Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şehriye
Şehriyeli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel pirinçleri en az 15 dk suya ıslatıyoruz.
- Daha sonra sıvı yağ ve tereyağı koyduğumuz tencereye şehriyeleri koyuyoruz ve kavuruyoruz.
- Daha sonra yıkadığımız pirinçleri ekliyoruz ve düzgünce kavuruyoruz .
- Kavrulduktan sonra tuzunu ekliyoruz ve tavuk suyu ve suyunu ek ediyoruz suyu çekene kadar pişiriyoruz, ağzını bir bezle kapatıyoruz demlenmesini bekliyoruz, yarım saat sonra afiyet olsun.Afiyet olsun.
Şehriyeli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










