Zeytin Kavurması

Zeytin Kavurması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ölçüsünde ızgara yeşil zeytin
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi(tercih ederseniz)
  • Sıvıyağ & zeytinyağ ( yarım çay bardağı karışıkta olabilir)
  • Maydanoz

Zeytin Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tarif için orta uzunluk tava kâfi olacaktır.
  2. Öncelikle sıvı yağda küçük mini doğradığınız soğanları kavuruyoruz.
  3. Kavurduğunuz soğana salça ekleyip kavurmaya devam edıyoruz.
  4. Salça ve soğan kendini salınca ikiye üçe bölerek doğranan zeytinleri ekliyoruz.
  5. Zeytini fazla kavurmadan üzerine pulbiber, maydanoz ve nar ekşisini ekleyip 3 & 5 dk kadar daha kavurup altını kapatıyoruz.
  6. Ben sıvı yağ ile başlayıp daha sonra zeytinyağ ekliyorum ki acımasın.
  7. Kahvaltılık bir tanım olduğu kadar öğle menülerine de yakışıyor. 🫒 afiyet olsun 🩷.

Zeytin Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mini Mini Rize Simidi
Köri Soslu Kremalı Mantarlı Tavuk
Hindistan Cevizli Cevizli Vanilyalı Güllaç
Salyalanma Ve Sünme Olmadan Zeytinyağı Tavuklu Bamya Yemeği (Videolu)
Pazı Sarması
Kabak Çorbası
Hdabla | © 2025 |