Gönüllerin Tatlısı Sütlaç
Gönüllerin Tatlısı Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı su
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket şekerli vanilin
Gönüllerin Tatlısı Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinci yıkayıp tencereye koyun.
- Üstüne suyu ekleyip pişmeye bırakın.
- Yumuşayana kadar pişirin.
- Pirinç piştikten sonra üzerine sütü ekleyin.
- Nişastayı sütle açıp sütlaca ekleyin. Devamlı karıştırın.
- 10 dk kaynatın. Şekerli vanilini ekleyin. 2 dk daha kaynatın.
- Kaselere bölüp soğumasını bekleyin. En az 2 saat buzdolabında bekletin. Afiyet olsun.
Gönüllerin Tatlısı Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






