Lokum Gibi Et Sote
Lokum Üzere Et Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı dana eti
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet büyük kuru soğan (yemeklik doğranmış)
- 2-3 diş sarımsak (ince doğranmış)
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet domates (rendelenmiş yahut küp doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı limon/ 1 çay kaşığı elma sirkesi (et yumuşasın diye)
- 1 yemek kaşığı salça (domates ya da biber salçası karışık olabilir)
- 1, 5 çay bardağı sıcak su (gerekirse artırılabilir azar azar etin üzerini geçmeyecek kadar)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı pul biber
Lokum Üzere Et Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Geniş ve kalın tabanlı bir tava yeterlice ısıtılır eti tavaya alınır, hiçbir şey eklenmez. Yüksek ateşte suyunu bırakıp çekene kadar çevirilir. (bu etapta tuz konulmaz, et sertleşir). Yaklaşık 7 dakika.
- Et suyunu çekince 1, 5 çay bardağı sıcak su eklenir, kapağı kapatılır.
- Kısık ateşte, yavaş yavaş pişirilir. (daha sonra çektikçe azar azar sıcak su ekle).
- Et mühürlendikten ve suyunu biraz çektikten sonra, kısık ateşte pişmeye başlamadan evvel limon suyu/sirke ekle (dikkat fazla koyarsan ekşilik verir bu yüzden ölçülü kullanilir) et suyunu çekmiş lakin çatalla batirildiginda hala kederse sıcak su ekleyip pişirmeye devam edilir. Yaklaşık 50 dakikada pişiyor.
- Ayrı bir tavada zeytinyağında soğanı pembeleştirilir.
- Sarımsak, biberler eklenir, birkaç dakika kavrulur.
- Ardından salça eklenir, kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Yumuşayan etler sebzelerin üzerine alınır.
- Rendelenmiş domates eklenir. Güzelce karıştırılır.
- 5 dakika kadar orta ateşte pişirilir.
- Tuz, karabiber ve baharatları eklenir.
- En son tereyağını ekleyip karıştırilir.
- Kapağı kapalı 5 dakika dinlendirilir afiyet olsun 🩷.
Lokum Üzere Et Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








