Sultan Kebabı

Sultan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
Krep hamuru için;
- 1 fiske tuz
- 2 su bardağı süt
- Aldığı kadar un
İç harç için;
- 500 gram kuşbaşı et
- 3 orta uzunluk patates
- 1 su bardağı bezelye
- 1 adet havuç
Beşamel sos için;
- 500 ml süt
- 3 yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
Sultan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Eti haşlayarak hazırlamaya başlıyoruz.
- Et soğuyunca bi kaba alıyoruz.
- Krep hamurunun tüm materyallerini karıştırıp az yağ koyduğumuz tavada birer kepçe hamurla kreplerimizi pişiriyoruz.(krep kıvamı boza kıvamında olmalı)
- O esnada haşladığımız bezelye, havuç ve patatesi soğumaya bırakıyoruz.(isterseniz hazır garnitürde kullanabilirsiniz)
- Krepler pişince içlerine et ve harmanladığımız ve tuz karabiber ile tatlandırdığımız zerzevat karışımından koyup bohça formunda katlayarak ısıya sağlam fırın kabına yerleştiriyoruz.
- Beşamel sosu soğuk süte unu ,tuzu ve karabiberi ek edip daima karıştırarak pişiriyoruz.
- En son üzerine hazırladığımız beşamel sosu döküyoruz.
- Fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Sultan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

