Sultan Kebabı

Sultan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

Krep hamuru için;

  • 1 fiske tuz
  • 2 su bardağı süt
  • Aldığı kadar un

İç harç için;

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 3 orta uzunluk patates
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 adet havuç

Beşamel sos için;

  • 500 ml süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber

Sultan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Eti haşlayarak hazırlamaya başlıyoruz.
  2. Et soğuyunca bi kaba alıyoruz.
  3. Krep hamurunun tüm materyallerini karıştırıp az yağ koyduğumuz tavada birer kepçe hamurla kreplerimizi pişiriyoruz.(krep kıvamı boza kıvamında olmalı)
  4. O esnada haşladığımız bezelye, havuç ve patatesi soğumaya bırakıyoruz.(isterseniz hazır garnitürde kullanabilirsiniz)
  5. Krepler pişince içlerine et ve harmanladığımız ve tuz karabiber ile tatlandırdığımız zerzevat karışımından koyup bohça formunda katlayarak ısıya sağlam fırın kabına yerleştiriyoruz.
  6. Beşamel sosu soğuk süte unu ,tuzu ve karabiberi ek edip daima karıştırarak pişiriyoruz.
  7. En son üzerine hazırladığımız beşamel sosu döküyoruz.
  8. Fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun.

Sultan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolay Pankek Pasta Tarifi
Ramazan Pidesi (Küçük Pidecikler)
Fırında Mantar Dizmesi
Elmalı Tatlı Çörekler
Karnabahar Yemeyen Kalmasın, Fırında Kızarmış Karnabahar
Milföy Çıtırlığında İçli Kete
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet