Evde Pratik Sushi
Evde Pratik Sushi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet havuç
- 1 adet salatalık
- 1/2 (yarım) su bardağı sushi pirinci
- 1 konserve ton balığı
- 1 çay kaşığı mayonez
- 1 çay kaşığı hardal
- 1 çay kaşığı ketçap
- 1 çay kaşığı acı peri peri
- 1 çay kaşığı pirinç sirkesi
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı şeker
- 1 tane nori yosunu
- Bambu hasır
Evde Pratik Sushi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sushi pirincimize üstüne kaplayacak biçimde su koyup lapa olacak kıvamda haşlamaya bırakalım.
- Haşlanan pirincimize tuz, şeker, pirinç sirkesi ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
- İç dolgusu için mizanplasımızı hazırlayalım. Salatalığın iç kısmını oyup dış kabuğuna yakın yüzeyini ince ince uzun şeritler halinde keselim. Havucumuzu da ince ince uzun şeritler halinde keselim.
- Ton balığımızın içerisine mayonez, ketçap, peri peri, hardal ile tatlandıralım. Dilerseniz sevdiğiniz diğer soslarla karışım yapabilirsiniz.
- Ben roll olarak sevdiğimden pirinçlerin dış yüzeyde bambu hasıra yapışmaması için bambu hasırı streç sinema ile sarıyoruz.
- Streçle sarılı bambu hasırımızın üzerine yosunu koyalım. Yosunun üzerine pirinci parmaklarımızla yumuşak yumuşak dolgu yapalım. Bu sırada pirinç parmaklarınıza çok yapışırsa parmaklarınızı su ile ıslatabilirsiniz, bu sistemle pirinçler elinize yapışmayacaktır.
- Pirinçle yüzeyini kapladığımız yosunu zıt çevirelim. Salatalık, havuç, ton balığını tek şerit ekleyelim. Ve rulo olarak sarmaya başlayalım.
- Ardından bıçağımızı ıslatarak rulo haline getirdiğimiz sushimizi keselim. Üzerine susamları ekleyelim.Afiyet olsun.
Evde Pratik Sushi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















