Evde Pratik Sushi

Evde Pratik Sushi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet havuç
  • 1 adet salatalık
  • 1/2 (yarım) su bardağı sushi pirinci
  • 1 konserve ton balığı
  • 1 çay kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı hardal
  • 1 çay kaşığı ketçap
  • 1 çay kaşığı acı peri peri
  • 1 çay kaşığı pirinç sirkesi
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı şeker
  • 1 tane nori yosunu
  • Bambu hasır

Evde Pratik Sushi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sushi pirincimize üstüne kaplayacak biçimde su koyup lapa olacak kıvamda haşlamaya bırakalım.
  2. Haşlanan pirincimize tuz, şeker, pirinç sirkesi ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
  3. İç dolgusu için mizanplasımızı hazırlayalım. Salatalığın iç kısmını oyup dış kabuğuna yakın yüzeyini ince ince uzun şeritler halinde keselim. Havucumuzu da ince ince uzun şeritler halinde keselim.
  4. Ton balığımızın içerisine mayonez, ketçap, peri peri, hardal ile tatlandıralım. Dilerseniz sevdiğiniz diğer soslarla karışım yapabilirsiniz.
  5. Ben roll olarak sevdiğimden pirinçlerin dış yüzeyde bambu hasıra yapışmaması için bambu hasırı streç sinema ile sarıyoruz.
  6. Streçle sarılı bambu hasırımızın üzerine yosunu koyalım. Yosunun üzerine pirinci parmaklarımızla yumuşak yumuşak dolgu yapalım. Bu sırada pirinç parmaklarınıza çok yapışırsa parmaklarınızı su ile ıslatabilirsiniz, bu sistemle pirinçler elinize yapışmayacaktır.
  7. Pirinçle yüzeyini kapladığımız yosunu zıt çevirelim. Salatalık, havuç, ton balığını tek şerit ekleyelim. Ve rulo olarak sarmaya başlayalım.
  8. Ardından bıçağımızı ıslatarak rulo haline getirdiğimiz sushimizi keselim. Üzerine susamları ekleyelim.Afiyet olsun.

Evde Pratik Sushi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Harika Kaplamasıyla Tavuk Kalamar
Kolay Puding
Yaz İçeceği Reyhan Şerbeti
Yaprak Poğaça
Muhteşem Soslu Fırında Tavuk
Pancar Kavurması
Hdabla | © 2025 |